diumenge, 22 de març del 2009

EL BARRET MÀGIC


Hi havia una vegada un gnomo que vivia amb la seva dona en un tronc d’un arbre molt gran que s'havia trencat feia molts anys. Estava molt endins del bosc. El gnomo tenia un barret magic amb el que podia conseguir qualsevol cosa que desitjara.
Un dia mentres anava pel bosc buscant herbes per a les seves pòcimes, va atacar-lo un ogre molt gran i lleig que vivia en la part més endinsada i fosca del bosc. Ahí va perdre el gnomo, que era molt xicotet, el seu barret i la bolsa amb les herves i menjar que portava.
Al aplegar a casa la seva dona es va espantar perquè el gnomo tenia tota la roba trencada i la cara roja i plena de ferides. La dona del gnomo li va preguntar:
Dona: -Què t'ha passat?
Gnomo: -M’ha atacat un ogre molt grandot mentres agafava les herves i he pogut fugir de miracle, però estic molt trist perquè he perdut el meu barret màgic amb el que volia fer-te un regal per el nostre 300 aniversari de boda.
Dona: - No et preocupes, el més important és que estas bé. Ara anem a pensar de quina manera li podem llevar a eixe ogre el barret.
Gnomo: - Tens raó, ara necessite descansar i demà pensarem quina trampa li posem.


Al mati següent la dona i el gnomo mentres desdejunaven varem estar pensant en quines trampes podrien preparar-li al ogre per a agafar-li el barret. Després d'estar una estona pensant varen decidir que el millor pla era anar per la nit a la cova on dormia l'ogro i fer una fogata fora per a despistar-lo, i aixina, un dels dos podria entrar en la cova i agafar-li el barret.


Tot el dia varen estar preparant el pla, la dona i el gnomo. Arreplegaren la fusta per a fer la fogata. Però al gnomo se li va ocorrer tirar unes herbes al foc que la seva olor marejava. Aixina l'ogre no podria anar darrere d’ ells. La dona va preparar per a ells unes mascarillas per a que no es marejaren.

Per la nit, després de sopar, varen agafar la llenya i la herba i anaren a la cova. Quan aplegaren a la cova l'ogre estava dormint i no els va sentir. Varen encendre el foc i l'ogre es despertà. El gnomo tirà l’herva al foc i ràpidament l'ogre començà a marejar-se. El Gnomo entrà a la cova i agafà el barret i se n'anà correguent. Els dos gnomos no varen parar de correr fins a aplegar a la casa. Quan estaven els dos dins de la seva casa el gnomo es fica el barret i va desitjar que desaparegueren els ogres del seu bosc. I gràcies al barret màgic ja no han tornat a vore ogres pel bosc.



JAVIER ESPARCIA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada